RGG Presents: Crash Bandicoot marathon @ Urbanlan

Ensimmäistä kertaa Urbanlanien historiassa meillä on ilo ja kunnia saada vieraiksemme Random Gaming Group, joka tulee laneille pelaamaan Crash Bandicoot-pelisarjaa maratonina! 

Mikä RGG?

Random Gaming Group viisihenkinen pelaajaryhmä, jolla on takanaan Suomen ensimmäiset pelimaratontapahtumat. Saatat muistaa heidät sellaisista tapauksista kuin Final Fantasy X:n läpäisy yhtäjaksoisesti kahden pelaajan voimin, 48 tunnin MegaMan -puristus pääsiäisenä 2010 tai 72 tunnin The Legend of Zelda -rykäisy viime kesänä - tai viimeisimmästä sieniretkestä joulukuussa.

Mitä on maratonpelaaminen?

Maratonpelaaminen on suhteellisen uusi ilmiö, jota on tuonut tunnetummaksi amerikkalainen The Speedgamers. Idea on yksinkertainen: valitaan pelit tai pelisarja, joita pelataan yhtäjaksoisesti tauotta tietyn tavoitteen mukaisesti (yleensä jokin aika, esim. 48h), ja näytetään se muille; pelikuva välitetään katsojille juonnon ja webkamerakuvan kanssa. Kyse on siis eräänlaisesta viihdeshowsta.

Toiminta on täysin voittoa tavoittelematonta ja myös laillista.

Noh, mitä järkeä tässä sitten on?

Ei kai tässä oikeastaan mitään varsinaista järkeä ole. Katsojille kyse on viihteestä, jossa seurataan toisten pelaajien edesottamuksia ja kuunnellaan samalla mahdollisten juontajien ja pelaajien läppää; järjestäjille kyse on tällaisen viihteen tarjoamisesta. Se on palkitsevaa ja mukavaa - tarvitseeko tässä sitä kummempaa järkeä ollakaan? Toiminta ei kuitenkaan ole vaarallistakaan, kun pelaajia on useita ja pelaaminen tapahtuu vuoroissa eikä kukaan joudu todellakaan valvomaan esimerkiksi sitä 48 tuntia putkeen.