Urbanlan Winter - 27.-30.12.2022 - Kokkolan Kampushalli

Vauhtijuoksu Speedrun

Vauhtijuoksu ry järjestää laneilla speedrun-esityksen 28.12. Esitys esitetään sekä tapahtuman lavalla että Urbanlanien Twitch-kanavalla. Katsojat voivat myös osallistua mukaan speedrun-esitykseen esim. esittämällä kysymyksiä pelaajille Urbanlanien Discord-kanavalla.

 

Mitä on speedrun?

Speedrun eli pikapelaaminen on videopelin tai sen osan läpi suorittaminen mahdollisimman nopeasti. Tämä edellyttää yleensä tarkkaa harjoittelua ja suunnittelua.

Speedruneja on käytännössä kahta tyyppiä: normaalit speedrunit, joissa tarkoituksena on pelata taitavasti käyttäen vain pelin sallimia toimintoja (esimerkiksi pelin tallentamista tietyissä paikoissa), ja työkaluavusteiset speedrunit, jotka käyttävät hyväksi emulaattorien erikoisominaisuuksia, kuten hidastusta ja tilanteen tallentamista missä hyvänsä. Usein normaalien speedrunien ideana on esitellä pelitaitoja, kun taas työkaluavusteisien speedrunien ideana on lähinnä viihdyttää katsojaa tekemällä speedrunista mahdollisimman näyttävä.

Lähde: Wikipedia

 

Vauhtijuoksusta

Vauhtijuoksu ry on suomalainen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää, tukea ja levittää speedrun-harrastamista.

Vauhtijuoksu ry järjestää erilaisia speedrun-tapahtumia, joista tärkein on Wapun aikoihin järjestettävä Vauhtijuoksu. Vauhtijuoksu on pelimaratoni, joka kerää rahaa hyväntekeväisyyteen. Vauhtijuoksu on historiansa aikana kerännyt hyväntekeväisyyteen lähes 40 000 euroa.

Lisätietoa yhdistyksestä löydät osoitteesta vauhtijuoksu.fi